+38 (044) 408-93-64 +38 (067) 138-33-88

Блог

Статтi про котли та опалення

Пелетні системи опалення — як це?

5.02.2015
твердотопливный пеллетный автоматизированный котел

У наш час дуже складно собі уявити оселю без опалення. Якщо це приватний будинок – то варіантів узагалі маса, адже в одного – підлога з підігрівом, у іншого – котел з дистанційним керуванням, у третього взагалі лише переносні обігрівачі. У квартирах же – дещо інша система опалення, вона або централізована, яку встановив забудовник, або власна (індивідуальна), яка повинна бути узгоджена з ЖЕК-ом, адже від правильного монтажу такої системи залежить не тільки ваш спокій, а деколи навіть і наповненість вашого гаманця. Але всіх їх єднає одне: бажання забезпечити свій дім теплом.

Останнім часом, у зв’язку з ситуацією в нашій країні, оплата комунальних послуг за опалення для квартир стала дуже високою, а ціна на сировину для опалення приватних будинків – виросла вдвічі, а то і втричі. Загалом, станом на сьогоднішній день, опалення оселі традиційними методами дуже дороге та економічно невигідне. Саме тому на зміну централізованій системі обігріву у квартирах та електричним бойлерам у приватних будинках, приходять котли на пелетах. Це установки, які можна встановити як у квартирі, так і у будинку, такий собі модернізований варіант легендарної «буржуйки».

Проте, якщо такий апарат виготовлявся в Радянському Союзі та не був достатньо інноваційним та досконалим, то котли на пелетах – це рішення №1, по своїй простоті та досконалості. Загалом, треба відмітити основні та яскраво виражені плюси пелетних установок:

  • Перш за все, не можна не сказати про великий коефіцієнт віддачі тепла, тобто ККД таких систем може досягати 99%, що робить їх лідерами на світовому ринку.
  • По-друге, корисною особливістю є те, що економічність даних котлів є, безумовно, найвищою серед їх конкурентів.
  • По-третє, такі опалювальні установки стоять на першому місці з безпеки та комфорту використання, що дозволяє навіть дитині керувати ними.
  • По-четверте, котли на пелетному паливі майже не викидають в атмосферу шкідливих газів та речовин, що може дуже потішити людей, які переживають за екологію нашої планети.
  • Також, така система опалення є дуже компактною, і тому вам не знадобиться знову страждати через масивність газових/вугільних котлів, через величезний об’єм, який займає вугілля, або через дороговизну газу.
  • Крім того, перевагою такого котла є безпечність, адже вся система автоматизована і не потребує безпосередньої участі людини в процесі.

Адже якщо це вугільний котел – то є велика вірогідність пожежі через жаринку, яка випадково може випасти, а якщо газовий – то тут вже набагато більше проблем, адже потрібно не тільки думати про монтаж котла, а ще й про найбільш раціональний варіант підведення газу до нього і про те, як зменшити вірогідність втрати газу через недбало (або недостатньо) затягнутий шланг. Тому що жарти – жартами, та недбале поводження з газом є дуже небезпечним.

Що ж таке пелет? Пелет – це назва біопалива, яке виготовляється з низькосортного дерева, його відходів, соломи, кукурудзи, тощо. Тобто пелет – це матеріал, який у минулому був сміттям або непотрібним у виробництві відходом, проте який має енергію згорання і може віддати її. Це якраз те, до чого ми в процесі еволюції дійшли – використовувати матеріал на всіх етапах виробництва, тобто робити процес безвідходним та більш цінним у подальшому.

Адже кому потрібні відходи, які вивозилися як сміття на звалища лісопильних та сільськогосподарських угідь? Таке сміття, через свою внутрішню енергію через декілька років після такої «утилізації» починає горіти або тліти, тобто досягає своєї «кондиції», яка потрібна у виробництві пелет. Для того, щоб було зрозуміліше, пелет – це не якась абстрактна, або надтехнологічна речовина.

Люди, у кого дома живуть коти, знають про дерев’яний наповнювач для туалету цих домашніх бешкетників. Це дерев’яні гранули, які є більш сухими від звичайного дерева (8-12% відносної вологості, на противагу 30-50%). Вони також мають у півтора рази більшу щільність, аніж звичайні дрова. Ці якості дозволяють виділяти колосальну енергію, яка йде на ваші потреби (спалюючи одну тонну пелет ви отримуєте близько 3.5 кВт*год тепла, що майже в півтора рази більше від того тепла, яке ви могли отримати, спалюючи звичайні дрова).

Підсумовуючи вищесказане, робимо висновок, що пелетні котли мають безліч переваг та є безпечнішими. На відміну від своїх газових та вугільних аналогів, вони мають автоматизований процес роботи та більш високу тепловіддачу, що є найголовнішим чинником у виборі такої системи.

Пелетні котли Biokaitra є не тільки лідерами у Європі, а визнані у всьому світі. Вони виготовляються за європейськими технологіями та можуть працювати навіть на низькоякісних пелетах, в залежності від потреб споживача. Системи опалювання від даного виробника є повністю автоматизованими та безпечними і мають декілька режимів роботи, які можуть регулюватися індивідуально.

Купуючи котли Biokaitra, ви купуєте не тільки тепло у своєму домі, а й упевненість у завтрашньому дні. Виробник має декілька котлів на вибір, які відрізняються за потужністю та площею, які вони повинні опалювати. Досить витрачати свої нерви, чекаючи нормального тепла від жеку! Замовляйте зараз, та отримуйте недороге, а найголовніше – екологічно чисте джерело тепла у вас вдома!

Потрібна допомога при виборі моделі котла і виду пелетів ?

Існує безліч характеристик , на які варто звернути увагу при покупці котлів фірми Biokaitra . Зв'яжіться з нашим українським дилером для отримання консультації.

Зворотний дзвінок
x

Зворотний дзвінок