+38 (044) 408-93-64 +38 (067) 138-33-88

Блог

Статтi про котли та опалення

Ціни на газ у 2015: чи реально не платити більше?

27.02.2015

За останній рік сталося так, що Україна майже лежить в руїнах своєї минулої державності та економіки. Долар через інфляцію вже сягнув рівня 26 грн за одиницю, а ціни на комунальні послуги піднялися в два, три, а то й у чотири рази. Коротше кажучи – наше життя зараз далеко не мед. Помітним фактором на внутрішньому ринку України стало те, що ціна на газ почала неухильно зростати.

Проте, проводячи невеликий аналіз, бачимо, що вона почала зростати ще від 2000 року, коли поверхневі запаси газу почали вичерпуватися, а для добування його потрібно було використовувати нові, а отже, дорожчі технології. Досліджуючи статистику, можна прослідкувати, що з початку 2000 до 2012 року ціна на газ неухильно зростала, даючи зрозуміти, що опалення газом є економічно невигідним. Хоча в той же час, ціна на електроенергію зросла лише в два рази, на відміну від газу, який використовувався для опалення житлової площі, та зріс:

  • Для хазяїна квартири – в 4 рази.
  • Для хазяїна невеликого будинку площею до 200 кв. м. – в 6 разів.
  • Для хазяїна будинку з площею до 400 кв. м. – в 12 разів.
  • Для хазяїна будинку з площею від 700 до 900 кв. м. – в 15-17 разів.

Ці цифри наводять на думку про те, що треба купувати електрообігрівачі та використовувати їх. Проте це не так, адже зараз не 2012 рік — та й інфляцію ніхто ще не відміняв. Чому? Тут все просто. З 1 травня 2014 року ціна на електроенергію збільшилася на 10%, якщо використовувалося до 150 кВт*год електроенергії в місяць, та на 40%, якщо використовувалося більше 800 кВт*год в місяць.

Повертаємося до газу? Тут теж не обійшлося без підводних каменів, адже з 1 травня 2014 року ціна на газ збільшилася на 56%. Раніше за кубометр газу ми платили від 0,72 грн до 2,68 грн за кубометр при наявності лічильника та від 0,79 грн до 2,95 грн, якщо лічильника не було. А на даний момент тарифи коливаються від 1,08 грн до 3,64 грн при наявності лічильника і від 1,19 грн до 4,01 –  у разі його відсутності. Здавалося б, якісь копійки, а не збільшення тарифу. Проте там, де ви раніше платили 40 грн за газ по квитанції, зараз ви вже повинні заплатити 80, або й усі 120. Неприємно, чи не так?

Хотілося б іще згадати й про той факт, що якість газу суттєво впала, у порівнянні з минулими роками. Чому? Тут усе дуже просто. При намертво лежачій економіці правляча верхівка намагається хоч якось її підняти, і тому збільшує тарифи. Проте не говорить звичайному обивателю про те, що збільшуючи тариф – зменшує якість газу, тобто «розводить» його. Ви, мабуть, вже помітили, що для того, щоб закип’ятити чайник, раніше треба було всього декілька хвилин, а зараз цей процес займає від 8 до 10 хвилин. Чому так?

Річ не в тому, що у вас «зламалася» ваша газова плита або ви купили чайник із занадто товстими стінками. Річ у тому, що якість газу, його густина впала, і тому цей процес займає більшу кількість часу, а отже і тягне за собою «зайві» кубометри, що і «накручує», у свою чергу, таку космічну ціну.

А що вже казати про хазяїв, які купили газові котли? Беззаперечно, проглядається той факт, що для них газовий котел став економічно невигідним. Адже порівнюючи статистику 2000-2012 років та множачи її на той відсоток, який з’явився в останні роки, картина виходить дуже сумна. У наш час тримати вдома газовий котел є ділом дуже затратним, та, як з’ясовується, ще й економічно загрозливим, адже та якість, яка є зараз, не відповідає тій, що була раніше. Що ж стосується електроенергії – то тут теж немає економічно вигідних шляхів, адже ми живемо в ХХІ столітті, і електрика є чи не найголовнішим джерелом енергії в нашому домі. Тому треба враховувати, що до тих 300-400 грн за користування електроенергією, при придбанні електрокотла можна сміливо додавати ще 600-800 грн.

Чесно кажучи, картина є малоприємною, проте рішення має. Компанія Biokaitra пропонує котли нового покоління, які працюють на дерев’яних гранулах, інакше кажучи — пелетах. Вони дозволяють зберегти тепло у вашому домі та не розтрачують ваші гроші на неякісне паливо. Котли даної фірми вже три роки (з 2012) успішно існують на світовому ринку та визнані більш як тридцятьма країнами світу. Компанія Biokaitra пропонує високоякісне тепло у вашому домі за європейськими стандартами та європейською якістю. Досить витрачати гроші на неіснуюче тепло! Придбайте собі пелетний котел Biokaitra, який принесе тепло та затишок у вашу оселю.

Потрібна допомога при виборі моделі котла і виду пелетів ?

Існує безліч характеристик , на які варто звернути увагу при покупці котлів фірми Biokaitra . Зв'яжіться з нашим українським дилером для отримання консультації.

Зворотний дзвінок
x

Зворотний дзвінок